ProClaw logo

ProClaw – Käyttäjä­kokemuksia

Liikenneturvan testiarvio joulukuussa 2021:

“Sisätiloissa liikkuvalle nastakengät tai −liukuesteet eivät ole paras mahdollinen valinta. Esimerkiksi kivilattialla ne ovat äärimmäisen liukkaat. Testissä mukana olleet ProClaw −liukuesteet toimivat sisätiloissakin, kunhan nastat napsauttaa pois käytöstä.

  • Helppo kiinnitys tarranauhojen avulla.
  • Nastat saa mekanismin ansiosta helposti päälle tai pois.
  • Hyvä pito myös jäällä.
  • Heijastimesta plussaa, siitä näkee myös onko liukueste päällä vai ei.

Mainoksen mukaan patentoidun liukuesteen nastat saa esille tai piiloon sekunneissa. Se on totta. Takana oleva mekanismi on helppokäyttöinen ja kevyt.

Testaajan kengän koko oli 38 ja testissä oli L-koko. Se tuntui ensin suurelta, mutta istui paksuihin talvikenkiin hyvin. Mekanismi nostaa kantapäätä reilun sentin, joten kävelyasento muuttuu. Liukueste meni päälle itsekseen myös pari kertaa.”

Lue koko artikkeli

Käyttäjä­palautteita tammikuussa 2022:

“Helppokäyttöiset ja kevyet. Hyvä pito. Helppo huollettavuus (mm. varaosien saatavuus) lisäävät käyttöikää. Asiakaspalvelu huippua, toimitus nopea. Ei voi kun kehua!”
(TT)

“Tietääkseni ainoa ei-ammattikäyttöön tarkoitettu kohtuuhintainen liukueste, jossa piikit saa napsautettua pois sisälle mennessä. Tavallisilla icebugeilla voi liukastua esimerkiksi kaupan lattialla. Ulkoillessa luotan kuitenkin icebugeihin enemmän, koska niissä piikit ovat sekä kantapäällä että päkiöillä.”
(AH)

“Napakasti piikit pitävät jäällä. Kätevä käyttää ulkotilasta sisälle siirryttäessä.”
(nimetön, Tampere)

Käyttäjäpalaute testauksesta paljasjalka­kenkien kanssa, tammikuu 2022:

“Testailua on nyt takana jo useamman viikon osalta erilaisissa säissä ja tilanteissa, joten laitan sinulle ajatuksiani kuten lupasin. :)

Liukuesteet ovat toimineet liukkailla pinnoilla hyvin, ottavat napakasti kiinni myös mäessä täysin jäisellä pinnalla. Ne on yksinkertaiset ja nopeat kiinnittää ja kiinnitysmekanismiltaan toimivat hyvin pjkenkien (paljasjalkakenkien) kanssa. Tarralenkeillä saa sivulärpäkkeet taipumaan yllättävän kengänmyötäisesti, joten vaikka pjkengät ovat välillä suht sukkamaiset, niin nämä eivät ole liian kolhot sellaistenkaan kanssa pidettäväksi. Tuo oli mieluinen yllätys.

Nastojen vaihto päälle ja pois toimii hyvin, olen tykännyt että on todella helppo käyttää ja voi pienellä vaivalla ja huomaamattomasti vaihtaa nastat pois sisään mentäessä ja pitää silti liukuesteet kengän päällä. Kätevä toiminto!

Ulkonäkö on omaan minimalistiseen makuuni, olen käyttänyt nyt sitä M-kokoa, mutta erityisesti L-koon design mustalla velcronauhalla on tyylikäs ja sopivalla tavalla huomaamaton. Heijastinosuus kytkiessä nastoja päälle/pois on hyvä oivallus, itse voisin jopa tykätä jos heijastinnauha menisi nastat sulkiessa kokonaan piiloon, jolloin olisivat sisätiloissa vielä huomaamattomammat kokomustina.

Koska palkasjalkakengissä yksi ajatus on kantakorottomuus, ei liukuesteet lisäämällä säily ihan kaikki pjominaisuudet kengässä. Tuo noin sentin korotus tuntuu itselläni näin vuoden pjkenkäilleenä heti asennossa selkeästi ja tuo sitä myöten myös erilaisia lihasjumeja kuin täysin tasaisella pohjalla mentäessä. Sellaiselle, joka muutenkin käyttää tavallisia kenkiä tämä ei toki ole juttu tai mikään, mutta pjihmisillä voi tosiaan herättää tuntemuksia jos siirtyykin takaisin kantakorkoon, asento kun askeltaessa muuttuu silloin merkittävästi. Näkisin että tämä on ainoa juttu, missä pjkenkiä käyttävä joutuu tekemään näiden kanssa kompromissin "tavallisten" kenkien suuntaan. Muuten ovat soveltuvat ja hyvät myös pjkenkien kanssa :)”
LL, Tampere

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram